Kategorier
Utbildning

HLR Utbildning Stockholm – frågor & svar 

I den här texten ska vi titta lite närmare på ett livsviktigt ämne som kan rädda liv. Detta i form av hjärt- och lungräddning och vikten av att kunna genomföra en korrekt HLR. Det handlar om ett område som under senare år fallit lite i glömska, men som det återigen är dags att vi svenskar får upp ögonen för. 

Genom att delta vid en HLR-utbildning i Stockholm kan du lära dig hur man räddar liv – och du kan vara den avgörande skillnaden mellan liv och död. Vi ska titta närmare på HLR och en HLR-utbildning i Stockholm genom att ge svar på några vanliga frågor – enligt följande: 

Hur lång tid tar en HLR-utbildning i Stockholm? 

Beroende på vilken utbildare du väljer så varierar tiden. Man kan dock räkna med att tidsåtgången för en HLR-utbildning ligger på mellan 3-6 timmar. Det är välinvesterad tid sett till kunskapen varje deltagare får. 

Kan bara privatpersoner anmäla sig till en HLR-utbildning? 

Nej, definitivt inte. Många av dessa utbildningar vänder sig till företag, organisationer och föreningar snarare än till privatpersoner. Att som företag anmäla sig är något som ger en trygg och säker arbetsplats – och där varje anställd är tryggt medveten om att en kollega har kunskap som kan rädda liv. 

Hur många inblåsningar och kompressioner ska göras? 

Du ska göra två inblåsningar och följa upp med 30 kompressioner när du ger en HLR. Detta ska du upprepa hela vägen fram till dess att ambulansen anländer och göra det hur hopplöst det än ser ut. 

Vad får jag lära mig mer vid en HLR-utbildning i Stockholm? 

Dels att avgöra när en HLR ska påbörjas, och när en person kanske är medvetslös och ska placeras i stabilt sidoläge. Utöver det får du även kunskap om en hjärtstartare och hur en sådan används. Du kommer att få både teoretiska och praktiska kunskaper som ger dig ett mod att agera – snabbt och korrekt!