Kategorier
Okategoriserade

En skattejurist gör skillnad för ditt företag 

Hur mycket skatt betalar ert företag egentligen? Många företag i Sverige har problem med att skapa korrekta system och processer då det kommer till skattefrågor och frågor som rör exempelvis moms. I synnerhet gäller detta för företag som även befinner sig på en internationell spelplan och som då också ska tolka hur skatten ska skötas vid handel inom exempelvis EU. 

Problemet med detta är att man ofta också ser dessa frågor som relativt oväsentliga och att man inte inser vikten av att göra rätt. Misstag vad gäller skatteinbetalning – omedvetna eller ej – kan kosta både pengar och anseende. Bryter man som företag mot de regler och lagar som finns så tar man enorma risker. 

Genom att anlita en skattejurist så får man en expert på alla dessa frågor – och en person som hjälper företaget att göra rätt redan från början. 

Du tjänar på en skattejurist

Det handlar heller inte om kostnader. Att anlita en skattejurist – eller att anställa en sådan, vilket givetvis också är ett alternativ – kostar pengar. Det är emellertid ett beslut som också kan föra med sig en ganska behaglig smak. I många fall kan en skattejurist nämligen upptäcka att företag inte utnyttjar de lagliga sätt som finns att använda för att minimera sina egna skatteplikter. 

Det finns ofta en massa incitament och undantag som man kan använda sig av – och en skattejurist är expert på att hitta dessa. Det innebär att man också som företag kan behålla en större del av den vinst man gör – på ett helt lagligt sätt. Genom detta blir den kostnad man lägger på en skattejurist en riktigt bra investering. 

Avslutningsvis så ska vi även säga att det idag är en vanlig lösning att ta in en skattejurist under en begränsad tid. Rådet då är att välja en seriös och välrenommerad firma inom rekrytering – gärna specialiserad på dessa typer av tjänster och områden.